Info från Närpolisen

Hej alla Grannsamverkare så här i värmen när sommaren verkar ha kommit för att stanna.

Har tre händelser att rapportera om, samt några reflektioner.

1. På Teryffelvägen i Ella park, konstaterades ett inbrott den 4/7. Brottstiden är från den 30 juni kl. 10.30 till den 4 juli kl. 12.40
Man har tagit sig in genom att bryta upp ett fönster på baksidan.
Läkemedel konstaterats tillgripet.

2. I en lägenhet på Flygvillevägen i Hägernäs konstaterades ett inbrott den 8 juli. Brottstiden är från den 4juli kl. 13.00 till den 8 juli kl. 00.30.
Lägenheten är beläget i entréplanet, och man har tagit sig in genom att bryta upp ett fönster.
Det som konstaterats tillgripet är, kontanter elektronik samt smycken.

3. På Sandborgsslingan i Täby kyrkby konstaterade de boende den 9 juli, att någon varit inne i deras hus under natten när de låg och sov. Man har lyckats att lirka/manipulera upp ett fönster
som stått i vädringsläge. Ärendet är kodat som inbrott, eftersom det skett när de boende varit hemma, samt att man på något sätt fått upp ett fönster från spärrat vädringsläge.
Man har troligtvis endast varit i det rum där fönstret finns.

Vi vill igen be alla att tänka på detta med öppna fönster och dörrar nu i sommar hettan.
Vi har haft några fall där man lämnat rum obevakat en kort stund och där altandörren stått öppen och en tjuv gått förbi och tagit chansen.
Vill också peka på detta med olåsta entrédörrar. Varje sommar så inträffar detta med att några går omkring och känner på dörrar när de hör att det är fest
på baksidan och man har entrédörren olåst. Det är ett ögonblicks verk att passa på att titta in och tillgripa det som finns i anslutning till entrén.

Ja nu får det var nog med pekpinnar. Tänker avsluta veckan med ledighet, för att återkomma nästa vecka och då kanske veckobrevet kommer på lördag eller söndag.
Vi får se hur nästa vecka artar sig.

Med soliga hälsningar från oss ? (är för tillfället ensam här på näpot)

Stig-Ove Edholm, Täby näpo