Info från Närpolisen

Hej alla glada Grannsamverkare. Här kommer ett veckobrev redan på onsdagen, men det finns ett antal skäl för detta, ett är att jag är ledig på fredag, samt att jag för en gångs skull har något bra att skriva om.

Har ett inbrott att rapportera om.
Kort efter att förra brevet skickades i fredags den 13 juni, uppstod ett race i Täby kyrkby.

En patrull som befann sig i Kyrkbyn, blev stoppad av en vaken allmänhet (förhoppningsvis en grannsamverkare) som uppgav för polisen att han iakttagit två män med en resväska som kom ner för en slänt.
Han tyckte att det såg konstigt ut och att dom inte passade in.
Patrullen åkte mot platsen och mycket riktigt så påträffade patrullen två filurer med en resväska. Patrullen som bestod av två garvade konstaplar ställde lite frågor till de två, men de svar som dom fick köpte dom inte utan dom utökade kontrollen och bad männen öppna väskan och då ramlade det ut silverföremål, som enligt tidigare frågor inte skulle finnas i väskan, utan endast kläder. Beslut om kroppsvisitation inhämtades, och då påträffades smycken , parfym samt handskar. Männen greps och vid en fördjupad kontroll i väskan kom ytterligare silverföremål fram.
Det som då kunde konstateras var att man troligtvis hade gripit två villatjuvar och det som återstod var att hitta brottsplatsen, och efter en stund kunde man konstatera inbrott på en villa på Ingefast väg en bit därifrån.

Det som kan konstateras är att, tack var en rådig och vaken och engagerad medborgare som slog larm, kunde två tjuvar gripas.

Det som också är intressant är att efter de två greps, har vi inte haft något inbrott, tillfälligheter eller ????

Nåväl med detta tidiga veckobrev önskar vi alla här på näpot alla i Täby en riktigt solig och trevlig och glad samt inbrottsfri midsommar