Info från Närpolisen

Har tre inbrott i villa och ett inbrott i lägenhet att rapportera om.

1. På Skogsvägen i Lahäll, konstaterades att tjuven gjort besök. Brottstiden är här mellan måndag 2/6 kl. 12.00 till fredag 6/6 kl. 16.50.
Tjuven har tagit sig in genom att bryta upp ett fönster på baksidan, och lämnat via entrédörren på framsidan.
Okänt för närvarande vad som tillgripits.

2. På Åkerbyvägen i Täby centrum konstaterade en boende att en granndörr var uppbruten, måndag den 9/6 vid kl. 14.30-tiden.
Spår av koben och skruvmejsel kunde konstateras. Okänt vad som tillgripits.

3. På Skogsvägen i Lahäll konstaterades ett inbrott, när larmet gick igång onsdagen den 11/6 kl. 03.30. Man har tagit sig in genom att demontera en glaskassett till ett sovrumsfönster.
Sovrummet är försedd med detektor och det verkar som tjuven/tjuvarna endast rört sig i sovrummet. Klockor, plånböcker samt smycken tillgripet.

Noterbart, två inbrott på samma gata men vid två olika tillfällen, vilket stöder forskningen som har visat att om ett inbrott skett, är sannolikheten att ett nytt inbrott skall ske inom en 14-dagars period inom en radie på 400 meter, stor.

4. Så har vi det sista som skett på Baldersvägen i Täby kyrkby. Där har vi en väldigt lång brottstid. Från onsdag 30/4 till torsdag 12/6.
Där har man troligtvis lyckats med att rycka upp garageporten och via garaget ta sig in i fastigheten.
Okänt vad som tillgripits.

Som ni märker har inbrotten inte upphört, utan det gäller att ha fortsatt uppmärksamhet och larma om ser ett pågående inbrott, eller om man observerat något som kan ha med inbrottet att göra, ringa och tipsa på 114 14, och även om svarstiden kan vara lång ibland, inte ge upp.

Med detta vill vi här på näpot önska alla en trevlig och lugn och inbrottsfri helg.

Stig-Ove Edholm, Täby näpo