Medlemsbrev november 2015

Här finns medlemsbrevet från november 2015

Hej Alla Medlemmar!

Året går mot sitt slut och vi budgeterar för framtida behov i föreningen. För att möta kostnadshöjningar, vad gäller drift och att bygga upp den buffert vi behöver vad gäller framtida och i flera fall sedan länge uppskjutna renoverings- och underhållsarbeten, så har styrelsen kommit fram till att vi behöver höja avgiften med 5 % fr o m den 1 januari 2016. Att vi inte behöver höja mer  beror på att vi lagt om två lån till en förmånligare ränta. Vi kommer också att lägga om ytterligare ett lån i början av året och vågar hoppas på en räntesänkning även där. 

Det största arbetet med start 2016 blir att offerera och planera för den takrenovering vi aviserat om tidigare i medlemsbrev och på årsmöten. Vi planerar att göra viss renovering i våra hyreslokaler också.

Men innan vi tar itu med 2016 så har vi julen som står inför dörren. Det är styrelsens skyldighet att påminna alla bostadsrättsinnehavare om att se över sina brandvarnare. Byt batterier och skulle brandvarnaren vara defekt så hör av dig till styrelsen så ordnar vi en ny vid behov.

På årsmötet röstade vi igenom att det är tillåtet att bygga ett tak över sin altan, ett sk skärmtak. Styrelsen har tagit fram avtal kring detta och även kontrollerat medkommunen kring bygglovsregler. Från 1 oktober 2015 ska man anmäla tillbyggnad av skärmtak till kommunen även fast det inte krävs bygglov. Vi ber er därför göra det ifall ni har tänkt er att bygga ett skärmtak. Styrelsen fick också i uppdrag att utreda och ta fram byggnormerna för att dessa skärmtak ska vara hållbara och säkra. I lägenhetspärmen finns en ombyggnadsblankett som styrelsen kan hjälpa dig att fylla i innan du påbörjar skärmtaksbygge. Om du bygger på egen hand och inte följer byggnormen eller avtalsregeln så kan du bli återställningskyldig. Föreningen har inget underhållsansvar för skärmtak.

Enligt önskemål meddelar vi redan nu vårens städdagsdatum som är den 8 maj kl 11.00-16.00

Titta gärna in på hemsidan www.brfvallatorp.se där får man ofta svar på sina frågor. Både kring datum och för kommande aktiviteter. På många av de frågor vi får finns också svaret i lägenhetspärmen.

 

Vi i styrelsen önskar Er alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År!